360 graden dronepanorama’s

Verbreed je perspectief door de hoogte in te gaan. Met een drone op 70… 80… 100 meter, of meer!

Met een 360 graden dronepanorama laten je zien hoe bijvoorbeeld een woning, een camping, een jachthaven of een recreatiepark is ingebed in zijn groene omgeving. Dankzij de vlieghoogte van tientallen meters in plaats van kilometers (satelliet of vliegtuig) geven ze een duizelingwekkend realistisch beeld, terwijl de sfeer en details op de grond nog goed zijn te onderscheiden. Het resultaat is niet te vergelijken met een foto van een mast (8..12 meter, dichtbij), satellietfoto’s (extreem ver weg, te weinig specifiek) of luchtfoto’s vanuit een vliegtuig of helikopter (ook spectaculair, maar vaak te hoog en tamelijk duur in de uitvoering).

Indrukwekkend resultaat

Een dronepanorama wordt gemaakt door zo’n 20 iets overlappende foto’s te schieten met een drone die op grote hoogte om zijn verticale as draait. Om een optimaal resultaat te behalen, vereist de productie van het panorama in alle gevallen digitale nabewerking, bijvoorbeeld vanwege de grote contrastverschillen (licht/donker). Ook is een drone niet in staat om ondersteboven te vliegen en de lucht vast te leggen. Dit betekent dat een volledig 360 graden luchtpanorama altijd achteraf digitaal moet worden geretoucheerd. Handmatige correctie is meestal noodzakelijk.

Vanwege de veiligheid en nieuwe Europese wettelijke regels is het vliegen met een drone bovendien aan strikte voorschriften gebonden. Vliegen boven grote mensenmenigtes en dicht bij een luchthaven mag bijvoorbeeld niet. Ook kan de vlieghoogte op bepaalde locaties beperkt zijn. In sommige gevallen zal toestemming of een vergunning moeten worden aangevraagd. Dit alles maakt het produceren van drone-panorama’s geen rechttoe-rechtaan kwestie. Het resultaat is dan ook indrukwekkend en allesbehalve doorsnee!

Meer weten? Neem nu contact op.

DutchEnglishFrenchGermanSpanish