Leopard-1 tank
Binnenzijde van een Leopard-1 tank in het Oorlogsmuseum Overloon

Realistisch beeld van WOII

Het Oorlogsmuseum in Overloon (The National War and Resistance Museum) is het grootste museum in ons land met militair materieel. Het geeft een tastbaar, realistisch beeld van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van ons land tussen 1944 en 1945.

Bezoekers zien in het museum hoe het zover heeft kunnen komen dat in vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren, maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet en voor de vervolging. Ook wordt er natuurlijk aandacht besteed aan de bevrijding, met speciale aandacht voor de Slag bij Overloon en Venray.

Deze virtual tour geeft een realistisch beeld van het museum, inclusief horecavoorzieningen en het omliggende ‘Liberty Park’.

Museumdirecteur Erik van den Dungen zegt hierover: ‘Wat een fraai product. Ik was altijd een beetje benauwd dat dit soort presentaties online zetten “teveel weggeeft”, maar nu dit gezien te hebben, denk ik eerder dat het een soort teaser is omdat het enerzijds weliswaar de grote lijn weergeeft, maar anderzijds je eigenlijk de details – die er feitelijk wel op te zien zijn – ontgaan als je achter je beeldscherm zit, en dus museumbezoek juist zouden kunnen stimuleren!’

Bekijk ook de virtual tour van het Nationaal Militair Museum (in aanbouw)

Klik hier of op de foto om de virtual tour van Oorlogsmuseum Overloon te starten.


Share this post

DutchEnglishFrenchGermanSpanish