Nieuwjaarswens in 360 graden

Livepano nieuwjaarswens
Nieuwjaarswens in combinatie van 360 graden video en fotografie

We staan aan het begin van een nieuw jaar en ik wens al mijn zakelijke relaties en iedereen in mijn persoonlijke kennissenkring een gelukkig en vooral productief 2017.

Om daar een persoonlijke noot aan toe te voegen, heb ik 360 graden opnamen gemaakt op de uitkijktoren op de Afferdse Hei. Dat is als volgt gedaan:

Allereerst is met een dslr camera met fisheye lens een 360 graden foto gemaakt. Daarna is de camera op het statief blijven staan en heb ik met dezelfde instellingen en dezelfde lens een video-opname gemaakt. Het geluid is in de camera opgenomen via met een draadloze revers-microfoon.

Deze video en de foto’s zijn samengevoegd met speciaal ontwikkelde software. Het resultaat (een zogeheten Livepano) geeft een betere beeldkwaliteit dan enkel een 360 graden video, terwijl de benodigde internet-bandbreedte geringer is. Indien de video door technische beperkingen niet loopt, is er nog steeds een hoge resolutie 360 graden foto om rond te kijken.

Omdat voor sommige toepassingen (waaronder Youtube en Facebook) één enkele video de voorkeur verdient boven een presentatie binnen een virtual tour, heb ik de Livepano weer omgezet naar een complete 360 graden video.

Beide presentatievormen zijn ook te bekijken met VR-bril.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om VR/virtual tours, al dan niet gecombineerd met Livepano’s en/of 360 graden video’s op maat te produceren, neem dan contact met me op!

Klik hier of op de foto om de tour te starten


Share this post

DutchEnglishFrenchGermanSpanish